tiistai 15. joulukuuta 2015

Lohtaja: Elämää kristallilapsen kanssa

Kirsi Lohtajan kirjasta Elämää kristallilapsen kanssa - viisi ensimmäistä vuotta löytyy kirja-arvostelu Ultra-lehdestä. Kirjan on lukenut ja arvostellut Tuula Pelttari.

Lohtajan kirjassa kuvataan ensin uuden ajan lapsia muun muassa Doreen Virtuen ja Tuulia Heinosen kirjojen pohjalta: sitä millaisia tällaiset lapset ovat, millaisia lahjoja heillä on, miksi he ovat täällä ja miten he voivat opettaa vanhempiaan ja muita aikuisia. Pelttari pohtii tätä vasten myös omia kokemuksiaan nyt jo aikuisen lapsensa kanssa.

Arvostelun mukaan Kirsi Lohtajan kirja antaa kullanarvoista tietoa kaikille lasten kanssa tekemissä oleville - niin opettajille kuin neuvolan väellekin ja myös lasten vanhemmille. Lohtajan kirjan kantavana ajatuksena on Pelttarin mukaan "on kuunneltava itseään ja lastaan, ja elämä alkaa maistua."

Kirja-arvostelussa kiitetään kirjaa erityisesti sen avoimesta sekä hienovaraisesta ja monitahoisesta kerronnasta. Pelttarin mielestä "Kirsi Lohtaja on uskaltanut avata tien yllättäviin kokemuksiin ja tukea omalla tavallaan matkaamme maan päällä. Kiitos!".

Pitkä arvostelu on luettavissa Ultra-lehden nettisivuilta.

Ei kommentteja: